Visul meu călător

O s-o întrebe!
Doar nu dă cu paru’!
Nici n-ar avea motiv s-o refuze.
Sigur că ușor de convins nu va fi.
Dar știa că și ei îi place să călătorească.
Poate nu era chiar genul ei de călătorie, dar pentru a-și pune în aplicare planul, era cea mai la îndemână opțiune. Totul va fi simplu și ușor, e adevărat că mai mult pentru ea decât pentru Valkyrie. Valkyrie va trebui să pună aripa la muncă!

Chicoti plină de entuziasm. Dar până n-o întreabă, n-are de unde să știe care va fi răspunsul. La urma urmei, ce suflet să ai să-ți refuzi prietenii de-o viață când în joc e unul dintre cele mai vânate visuri ale lor??!!

Nu voia poveștile altora despre locurile pe care își dorea să le vadă, voia propria ei poveste pe care s-o scrie pe îndelete, pagină cu pagină. Și ce e mai firesc decât să vrei să-ți construiești amintiri cu cea mai bună prietenă? Nu era treaba nimănui că aceasta era o bufniță înaripată și vorbăreață. Amândurora le plăcea să exploreze locuri noi, să intre în contact cu alte culturi și alți oameni. Când venea vorba de visat cu ochii deschiși la călătorii, ea era cap de listă, mai ales că dorul de ducă a fost dintotdeauna parte integrantă a personalității sale. Și când au existat obstacole, a făcut slalom și de plecat tot a plecat. Mai aproape sau mai departe. Unul dintre visurile ei este un an sabatic, o rulotă și o călătorie hai-hui prin toată Europa. Oftă adânc și se încruntă puțin. Fără rulotă de data asta! Se va da peste cap, o să-i promită și luna de pe cer, numai s-o convingă.

Începu să-și întocmească în cap itinerariul: prima oprire Ungaria, pentru că Budapesta în timpul nopții e un must, iar văzută de sus, în zbor, probabil e o splendoare, apoi Croația, o plimbare pe țărmul Adriaticii, n-ar rata vechiul oraș Dubrovnik cu nenumăratele lui vestigii: zidurile orașului, străduțe pietruite, palate, biserici, Fântâna lui Neptun și bineînțeles locul de filmare a popularei producții Game of Thrones. Și parcul Plitvice e un alt loc de neratat, un muzeu în aer liber cu lacuri în culori de poveste, cascade și vegetație luxuriantă. Ar poposi în Italia la Florența și Veneția, să se piardă în sălile muzeelor, să lenevească pe terasa unor cafenele cochete și să nu rateze o plimbare romantică în gondolă, abia are timp și Valkyrie să-și tragă sufletul un pic.

N-ar lipsi Franța, pentru că fără să se îndrăgostească la prima vedere de Orașul Iubirii, lista ar fi incompletă. Să citească povești nescrise încă pe străduțele strâmte, să vadă spectacole în aer liber, să respire și să ofere iubire. Să regăsească o bucățică din ea în Parisul cosmopolit. Să învețe de la parizieni ce este bucuria de viață, plăcerea momentului și respectul de sine.

Ar urma Elveția și un popas la St. Moritz, orașul-stațiune, renumit pentru „stilul spumos”, recomandat cuplurilor dornice de o aventură pe cinste. Cabane de lemn, lecții de schi, plimbări cu caleașca trasă de cai, cine romantice în fața șemineului, ar trece în Germania unde ar colinda în căutare de castele de basm, să se viseze prințesă și să-și găsească prințul pe cal alb. La cehi s-ar pierde puțin pe traseele adăpostite de Carsturile din Moravia și ar vizita casa lui Kafka din Praga, ar urma Polonia și înspăimântătorul Auschwitz, Ucraina și regretatul Cernobîl, dar și Odessa și orice altceva i-ar trezi interesul pe parcurs.

Un an sabatic nu trebuie risipit. De sus totul s-ar vedea mai bine. Și și-ar putea parca mașina zburătoare oriunde având în vedere că, dacă-și strânge aripile, e destul de zveltă și se strecoară peste tot. O și vede pe Valkyrie ancorată de un balon cu aer cald cu un cârlig de remorcare Dacia și purtând ca platoșă un scut de motor VW Golf. Ar împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Siguranța „autovehiculului” și problema bagajelor. Haine n-ar fi multe, dar cortul ar fi important pentru că îi place să doarmă-n aer liber iar Europa e plină de campinguri perfect amenajate, cu toate utilitățile la dispoziție și la prețuri incredibil de mici. Scutul de motor sigur i-ar gâdila mândria de războinică.

Simți o mână pe umăr și auzi glasul binecunoscut în ureche:

-Rise and shine, iubita mea! Soarele-i sus și noi mai avem câteva lucruri importante de făcut.

Deschise ochii și se întinse ca o pisică rasfățată. Singurul bărbat care conta pentru ea era chiar acolo, trăgându-și tricoul peste cap.

-Trecem repede să ridicăm pașapoartele, te las în mall să te ocupi de ultima listă de cumpărături iar eu fug să pun cârligul și scutul la motor. Și pe cai, iubita mea! Declar deschis anul nostru sabatic de vis.

Se ridică și se opri o clipă lângă pat. Cocoțată pe colivia proaspăt cumpărată pentru călătorie, Valkyrie o privea pieziș, cu capul întors aproape la 180 de grade. Zâmbi, mângâind-o pe creștetul împănat unde știa că-i place și șopti:

-Nu fi urâcioasă, era doar un vis. Nu abuzează nimeni de aripile tale anul ăsta. Dar itinerariul rămâne în picioare.

Se strecură printre bagajele ce umpleau dormitorul și începu să se pregătească. Abia aștepta să vadă rulota agățată de noul cârlig de remorcare Dacia. Rulota o să le ofere libertate de mișcare. Nu vor mai fi condiționați de găsirea unei cazări și vor putea colinda după pofta inimii. Și știa cât de încântat e Luca de scutul de motor VW Golf. Pentru el, o bordură mai înaltă sau denivelările drumului reprezentau un mare pericol pentru motorul mult iubitei lui mașini. Dar ea se gândea la altceva. La urma urmei, porneau în aventură și își puseseră în cap să circule și off-road, dacă destinația promitea să merite efortul. Așa vor fi mai siguri că vor evita incidente neprevăzute și neplăcute, care le-ar mânca din timp, și nu vor rata nimic.

Cochetă un pic cu propria imagine din oglindă. Zâmbetul ei nu mai avea nevoie de cuvinte. Era gata să plece la drum, spre locuri care să-i scalde sufletul în splendoarea naturii. Era gata să se dezbrace de gânduri și griji și să simtă doar fericire. Câteodată viața este cel mai frumos vis și poți zbura și fără aripi de bufniță.

Articol scris pentru SuperBlog 2019 – PROBA 13. PRIN EUROPA CU MAȘINA

Sursa foto: Pinterest.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s