Înșiră-te mărgărite…

Se trezea întotdeauna înainte să sune alarma si stătea câteva minute întinsă-n pat, cu ochii deschiși, făcându-și planurile pentru ziua ce abia începea. Astăzi nu era o zi altfel, era o zi obișnuită. 2:45 dimineața. Duminică. La 3 jumătate, dacă se mișcă repede, ar fi putut să fie deja în atelier. Avea timp suficient să le termine pe toate până răsărea soarele, dacă nu-și pierdea concentrarea.

Miresica pentru care lucrase în ultimele zile era pretențioasă, perfecționistă și se răzgândea mai repede decât putea ea să proceseze comenzile. Dar îi înțelegea neliniștea și temerile, pentru că exact așa fusese și ea când se căsătorise. Totul trebuia să fie perfect. Și nunta ei chiar fusese, dar ceea ce a urmat după nuntă nu s-a mai încadrat la capitolul perfecțiune decât pentru puțin timp. Își aduse aminte cât de repede se mutaseră împreună, lăsând tot în spate; vorbeau despre orice, făceau planuri peste planuri, care mai de care mai fanteziste. Își desenau viitorul pe cearșafurile patului, doar ei doi, rupți de restul lumii. Se explorau cu aviditate, parcă încercând să-și demonstreze că este real ce simt, că sunt la fel, că se potrivesc perfect. Îi învățase toate tabieturile și se străduia să-i satisfacă toate poftele. Unele i se păreau amuzante, altele ieșite din comun, iar câteva o aduceau la exasperare, dar, în anii aceia în care fericirea n-o mai încăpea, nu i-a criticat niciodată gusturile, nici măcar în mintea ei. Încet, rutina a început să se instaleze, dar apoi a apărut Ana, fetița ei dragă, și centrul universului ei s-a schimbat iar el s-a simțit ofensat și privat de atenție. Discuțiile lor deschise au început să se rărească, la fel și timpul petrecut împreună. Venea din ce în ce mai târziu, până când într-o noapte a uitat să mai vină.

A primit în schimb un mail, după ani de privit în ochi și vorbit față-n față, el i-a explicat că trebuie să plece, că simte că se sufocă în această căsnicie… printr-un mail…. Se terminase, dar îi lăsase cea mai frumoasă amintire: Ana.

Se ridică grăbită din pat, iar pierduse timpul plângându-și de milă. Puse de cafea și intră în baie. În douăzeci de minute ieșea pe ușă. La 3 jumătate deschidea ușa atelierului și se apuca de treabă. Era plăcut să lucreze în liniște, când toți dormeau. Era mândră de mica ei afacere. Fusese greu la început. Rămasă singură, cu un copil și un job care nu-i oferea satisfacții,  se hotărâse să facă încă o schimbare majoră în viața ei. A început cu pași mici și încet-încet, în cinci ani,  își crease un portofoliu și o listă de clienți mulțumiți de ceea ce le oferise. Crea aranjamente și mărturii pentru evenimente deosebite și iubea ceea ce făcea.

Ceremonia de astăzi se desfășura într-o grădină foarte frumoasă, plină deja de flori naturale. Amplasase stâlpi decorativi de lemn care să delimiteze spațiile dintre mese și căile de acces și pentru a da decorului un plus de eleganță și autenticitate. Făcuse de aseară buchetele ce vor decora stâlpii, din cale mov deschis, lavandă și spice de grâu, prinse cu sfoară și pânză rustică.  Marca ei „Înșiră-te, mărgărite” era deja pe danteluța prinsă la nodul sforii.

E-MARK-120-1024x683 Semnătura ei electronică distinctivă, clopoțelul de lăcrămioară și motto-ul Înșiră-te mărgărite se distingeau de la depărtare. Ultima ei achiziție, e-mark-ul, o încânta. Lansat de Colop ca un produs revoluționar, era un dispozitiv electronic de marcare mobil, care îi permitea crearea și modificarea amprentelor proprii prin intermediul unei aplicații pe un dispozitiv mobil sau pe PC și imprimarea acestora pe diverse suprafețe printr-o simplă mișcare laterală. După multe încercări și tentative își găsise semnătura perfectă. Îi dădea încrederea și siguranța că munca ei nu va trece neobservată și va fi apreciată. Îl descoperise de câteva luni și încă nu-i venea să creadă cât îi ușura munca de promovare. Nu mai se încurca în benzi cu sigla pictate sau cusute. Aplica ștampila și totul era la vedere. Ajunsese să o aplice și pe post-it-urile pe care i le lăsa Anei pe frigider, înainte să plece de acasă, cu diverse sfaturi și indicații. Era semnul ei special, prin care dezvăluia lumii întregi ce o reprezintă și la ce e bună. Îi spunea povestea, pentru că pentru ea această afacere chiar era o poveste, clădită pe un vis.

Trebuia să definitiveze aranjamentele pentru mese și mărturiile. Știa că-s elemente care completează decorul și adaugă culoare și viată, deci trebuia să le gândească atent. Alegerea florilor și a designului îi dăduseră bătăi de cap, dar până la urmă se hotărâse: avea coșulețe, îmbrăcate în dantelă fină, cu lăcrămioare, lavandă și câte o cală mov, ca să completeze cromatica stabilită de stâlpii decorativi. Foișorul avea ghirlande cu lavandă, spice de grâu și cale albe. Mărturiile erau punguțe mici de pânză rustică, legate cu sfoară și umplute cu flori uscate de lavandă. Bilețelele care atârnau de sforicică erau tipărite cu un font elegant și purtau numele celor doi miri și data evenimentului.

colop-emark_detail6___COLOP_e-mark_full_colour_mobile_marking_device

În colțul din dreapta pusese deja în aplicare e-mark-ul ei magic și lăcrămioara înflorise pe hârtie. Îi plăcea să iasă din tipar, optând pentru culori și flori care nu erau neapărat la modă, ci inedite și originale. Se lăsase mereu purtată de inspirație și succesul nu întârziase să apară.

Terminând ultimul coșuleț, se duse și-l puse lângă celelalte, în frigiderul din spate. Se mișcase mai repede decât sperase. Într-o oră, băiatul ce se ocupa de livrări va ajunge să încarce totul. Mai avea timp de o cafea, până atunci. Dădu drumul espressorului și scrise un post-it pentru Ana, îi aplică atingerea e-mark-ului cu draga ei lăcrămioară. Îi făcu o poză și i-o trimise fiicei sale, prin mesagerie:

Insira-te-margarite

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019 –  Proba 10. Lasă-ți amprenta cu e-mark!

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s