#ganduriprintreranduri Dubla Identitate de S.K.Tremayne

Stim ce marime poarta la haine, ce greutate si inaltime au, ce preferinte culinare, ce jocuri si povesti ii incanta, cu cine leaga prietenii. Dar asta inseamna ca ii  cunosti ?  Un parinte are acces la o infinitate  intima de lucruri cand vine vorba de propriul copil, lucruri care par prea subtile pentru altii, sunt evidente pentru un parinte : mimica, gesturi, limbaj nonverbal, emotii, trairi, manifestari, reactii, preferinte. Traiesti si cresti in acelasi timp cu el, te bucuri o data cu el, iar suferinta lui e mica in comparatie cu suferinta ta pentru necazul lui. Pentru ca asta e viata de parinte,  trebuie sa intelegi, sa simti si sa ii fii mereu aproape ca sprijin. Dar responsabilitatea este foarte mare. Accidente se intampla, de foarte multe ori realitatea socheaza, nu poti controla totul, dar e vital sa fii prezent, sa fii vigilent si mereu aproape. Nu e usor, e o povara care apasa, sa fii tot timpul cu ochii in patru, atent la orice miscare si la orice schimbare. Si totusi, cat de bine iti cunosti propriul copil? De ce ai fi capabil pentru a-l proteja si a-i oferi siguranta si liniste? La cat din propria fericire ai renunta pentru el? Cat de responsabil esti si cat de greu ai depasi o tragedie, cat de puternic te-ar marca, te-ar schimba pozitiv sau negativ, ai reusi sa depasesti pragul critic sau te-ai zbate pe linia de plutire, agatandu-te de altii ca de o geamandura, sufocandu-i si distrugandu-le linistea?

ADN comun, gene comune, limbaj comun, ereditate comuna si totusi firi diametral opuse?  Este normal favoritismul parental catre unul dintre gemeni si neglijarea celuilalt? Daca simti mai multa afectiune pentru unul dintre ei, ca si parinte, ai puterea sa-ti stapanesti pornirile si sa fii nepartinitor? Cat de tare ii marcheaza si influenteaza pe gemeni, afectiunea inegala a parintilor? Cat de complexa e legatura genetica si psihica dintre gemenii identici? E veridica telepatia dintre ei? Au o legatura speciala ce frizeaza zona supranaturalului? Ar putea ea sa transcende granita dintre viata si moarte? O ruptura provocata de moarte implica metamorfoza in caracterul si personalitatea celui caruia ii simti lipsa si ii duci dorul? Exista viata dupa moarte? Sufletul supravietuieste mortii trupesti?

hep63d574_2_terezavlkovtwo2008.jpg

Urasti o viata sau esti capabil sa ierti si mergi mai departe? Faci compromisuri sau verticalitatea e regula de baza si de neincalcat? Esti in stare sa-ti recunosti propriile greseli sau le ingropi adanc, le faci uitate si traiesti ca si cum nu s-ar fi intamplat vreodata, fara sa inveti ceva din ele? Cauti solutii si te implici in rezolvarea problemelor sau ti-e mai comod sa arunci vina in spatele altora prin grave si nefondate acuzatii? Iti poti pastra cumpatul, calmul si stapanirea de sine intr-o situatie tragica sau clachezi si iti pierzi busola? Renunti la ce e pierdut pe vecie sau te agati cu disperare de iluzii si continui sa traiesti in propria fantezie?

Sunt intrebari ce apar citind cartea asta. La unele iti raspunde, la altele nu, iar pe altele doar le complica mai tare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s